І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування

18 вересня в університеті відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування (відбіркова олімпіада командної студентської першості світу з програмування ACM-ICPC), який є 1/8 фіналу Міжнародної командної студентської олімпіади з програмування ( ICPC – International Collegiate Programming Contest ) під егідою Асоціації обчислювальної техніки (ACM – Association for Computing Machinery).

В Олімпіаді взяли участь команди з міста Тернополя та області (загалом 26 команд ЗВО та 1 шкільна команда), зокрема з Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя, Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола, Відокремленого структурного підрозділу «Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя», Відокремленого структурного підрозділу «Гусятинський фаховий коледж Тернопільського національного технічно

olimpiada
го університету імені Івана Пулюя», Відокремлений підрозділ НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» та Бережанський фаховий коледж НУБіП України. Шкільні команди представляла збірна команда ЗОШ №3 міста Тернополя

Базою для проведення Олімпіади було визначено комп’ютерні та наукові лабораторії кафедр факультету комп’ютерно-інформаційних систем та програмної інженерії.

До наступного туру олімпіади вийшла команда 1 курсу кафедри кібербезпеки TNTU_Infinity (Тренер — Олена Кареліна).

Команди-переможці І етапу нагороджені відповідними сертифікатами та матимуть змогу представляти Тернопільську область на ІІ етапі Олімпіади (1/4 фіналу Першості світу), який відбудеться цьогоріч у Вінниці.

Результати Олімпіади представлені в турнірній таблиці за посиланням.