Зустріч студентів з працівниками відділу протидії кіберзлочинам

15 вересня 2023 року відбулась чергова зустріч студентів кафедри кібербезпеки Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та працівників Відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області ДКП НП України. Об’єднання зусиль навчального закладу та правоохоронного органу сприяє підготовці висококваліфікованих фахівців в сфері безпеки.


Представники Відділу протидії кіберзлочинам щиро ділилися своїми знаннями та практичним досвідом у галузі. Вони розповіли про актуальні загрози в сфері кібербезпеки у воєнний час, методи їх виявлення та запобігання, а також про заходи захисту громадян у кіберпросторі. Захисники кіберпростору держави наголосили про важливість проєкту “Мрія”, який став ключовою ініціативою у галузі протидії російським окупантам у медіа-просторі. Нагадаємо, що одним із основних завдань цієї платформи є опрацювання фейкових та проросійських ресурсів, які в подальшому направляються на блокування.


Окрім цього, студенти мали можливість поставити відверті запитання та обговорити актуальні аспекти своєї майбутньої професії з досвідченими фахівцями. Ця зустріч допомогла поглибити знання про сучасні виклики у галузі захисту інформації та з’ясувати основні можливості для розвитку кар’єри в сфері кібербезпеки.


Велике спасибі представникам Відділу протидії кіберзлочинам за цю цінну зустріч для наших студентів!